Selecteer een pagina

Uw Register Taxateur

Dullaert Taxaties

Dullaert taxaties is gevestigd in Deventer. Naast handelaar in kunst, antiek en oude boeken is Peter Dullaert al ruim 30 jaar actief als gecertificeerd taxateur van kunst, antiek en inboedelgoederen. In zijn carrière heeft hij al heel wat bijzondere collecties mogen taxeren, waaronder kloosterinventarissen, museumcollecties en vele privécollecties. Als theoloog heeft hij in het bijzonder een diepgaande kennis van religieuze kunst.

De volgende generatie dient zich aan. Dochter Anna Dullaert treedt in de voetsporen van haar vader. Ze deed al de nodige ervaring op bij een internationaal veilingplatform en in haar eigen antiekwinkel. Om de fijne kneepjes van het vak te leren assisteert zij haar vader waar mogelijk.

Werkwijze en tarieven

Een taxatie begint gewoonlijk met het vaststellen van het doel van de taxatie en met het beantwoorden van de vraag of het de moeite waard is een taxatie uit te laten voeren.

  • In de meeste gevallen is het nodig om de objecten ter plekke te komen bekijken, dit wordt het opnemen genoemd.
  • Indien er een officieel rapport gewenst is voor een verzekering of voor de erfbelasting, dan wordt dit rapport later uitgewerkt.
  • Tarieven: zowel het opnemen ter plaatse als het uitwerken van het taxatierapport kost €115,- per uur incl. BTW. Ons minimumtarief bedraagt €250,-. De reiskosten bedragen €50,- per uur.
  • Quickscan: Als het nodig is een indruk te krijgen van de waarde van een verzameling of bepaalde erfstukken kan een zgh. Quickscan een goede mogelijkheid zijn. Dit is geen officiële taxatie, maar een eerste globale inventarisatie. Het kan zijn dat een quickscan een opstap wordt naar een officiële taxatie, maar het kan ook fungeren als een eerste op zichzelf staand onderzoek.

Verzekering

Elke verzekering heeft haar eigen polisvoorwaarden, maar doorgaans wordt uitgegaan van de waarde die door een gecertificeerde register taxateur is toegekend en vastgelegd in een erkend taxatierapport. Bij het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering is het dus van belang uw kostbaarheden te laten taxeren door een register taxateur.

Klik hier voor meer informatie.

Nalatenschap

Het verdelen van een erfenis kan een emotionele gebeurtenis zijn en binnen een familie kan dit soms voor onenigheid zorgen. Het is daarom van belang om zaken goed te regelen, zodat er later geen wrok wordt gekoesterd of ruzie ontstaat over de manier waarop de erfenis is afgehandeld of verdeeld. Tevens is het voor de successie aangifte van belang dat er een boedelomschrijving wordt gemaakt. Dit overzicht vormt de basis voor de aangifte van de successie en dus voor de erfbelasting.

Klik hier voor meer informatie.

Quickscan

Niet elke verzameling of nalatenschap vertegenwoordigd zo’n waarde dat het rendabel is om een volledige taxatie uit te laten voeren. Toch kan het fijn zijn als er iemand met kennis van zaken naar heeft gekeken en een globale waarde indicatie kan geven. Hiervoor bieden wij de mogelijkheid aan van een zogenaamde ‘Quickscan’.

Klik hier voor meer informatie

Contact

Telefoon

Dullaert Taxaties

Nieuwe Markt 31

7411 PC Deventer

dullaerttaxaties.nl

Kvk-nummer: 08207777