Over Ons

[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_inset=”0px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_inset=”0px” separator_bottom_angle_point=”50″ _label=”Biografie Peter” style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”2/3″ style=”padding: 0px;”][x_custom_headline level=”h2″ looks_like=”h3″ accent=”false”]Peter Dullaert[/x_custom_headline][cs_text]Van jongs af aan ben ik door mijn oma van moederskant opgevoed tot antiekhandelaar. Als puber verzamelde ik postzegels en munten en op m’n negentiende opende ik met mijn tweelingbroer Ricus een antiekwinkel in Zutphen. Mijn ervaring werd verbreed door vele inkoopreizen naar België en Engeland. Busladingen antiek verwisselden zo van eigenaar. In 1991 werd ik bij de Kamer van Koophandel beëdigd als taxateur van antiek en inboedelgoederen. Als register taxateur ben ik generalist. Dat wil zeggen zeer breed georiënteerd op alle mogelijke tereinen van kunst en antiek. Mijn eerste taxatieopdracht betrof een landhuis met zes badkamers en 30 andere vertrekken vol antiek. In 2011 werd ik gevraagd op te treden als veilingmeester bij het juist opgerichte Twents veilinghuis in Enschede. Gedurende 10 jaren heb ik daar aan 45 veilingen meegewerkt en tienduizenden lots antiek geveild. Sinds 2015 is mijn dochter Anna bij mij in de leer. Zij zet de familietraditie voort.[/cs_text][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/3″ style=”padding: 0px;”][x_image type=”circle” src=”http://dullaerttaxaties.nl/wp-content/uploads/2017/06/Peter-Dullaert-taxaties.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_inset=”0px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_inset=”0px” separator_bottom_angle_point=”50″ _label=”Familiegeschiedenis” style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][x_custom_headline level=”h2″ looks_like=”h3″ accent=”false”]Dullaert[/x_custom_headline][cs_text]De naam DULLAERT is in de IJsselstreek het meest bekend vanwege een keten van winkels in huishoudelijke artikelen en ijzerwaren. Zes van deze winkels zijn opgericht door mijn opa Piet Dullaert en zijn broer Leo.

In de wereld van kunst en antiek is mijn tweelingbroer Ricus Dullaert een bekende verschijning. Hij woont in Zuid-Afrika en is gespecialiseerd in iconen en aziatica.

[/cs_text][cs_text]Tenslotte ben ik zelf niet alleen als antiquair en taxateur, maar ook als pastor bekend. Gedurende 23 jaar werkte ik als pastoraal werker in diverse parochies in Salland.

Van jongs af aan werd ik in de antiekhandel opgevoed door mijn oma Mieneke VAN BEEK-NISSING. Zij was met mijn opa eigenaar van hotel- cafe- restaurant “De Negro” aan de Houtmarkt in Zutphen. Vanuit deze zaak handelde zij in edelstenen, antiek, aandelen, huizen etc. Deze opmerkelijke handelsgeest probeerde zij ook aan te kweken bij mijn tweelingbroer en bij mijzelf. Dit bleef niet zonder resultaat.[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]