Waarom Dullaert?

 • Brede kennis

  Als register taxateur ben ik generalist. Dat wil zeggen zeer breed georiënteerd op alle mogelijke tereinen van kunst en antiek.

 • 26 jaar ervaring

  In 1991 beëdigd als taxateur bij de KvK. Vervolgens geregistreerd als register taxateur bij Hobeon. Sindsdien vele honderden inboedels en collecties getaxeerd.

 • Groot netwerk

  Door deelname aan talloze antiek- en verzamelaarsbeurzen een groot netwerk opgebouwd in de wereld van kunst- en antiek.

 • Veilingmeester

  Sinds 2012 veilingmeester bij het Twents veilinghuis te Enschede.

 • De klant staat centraal

  Iedere taxatie is anders. Dat betekent dat iedere taxatie maatwerk is. Dankzij samenwerking van vader en dochter kunnen wij optimale aandacht besteden aan uw persoonlijke wensen.

Biografie Peter Dullaert

Van jongs af aan ben ik door mijn oma van moederskant opgevoed tot antiekhandelaar. Als puber verzamelde ik postzegels en munten en op m’n negentiende opende ik met mijn tweelingbroer Ricus een antiekwinkel in Zutphen. Mijn ervaring werd verbreed door vele inkoopreizen naar België en Engeland. Busladingen antiek verwisselden zo van eigenaar. In 1991 werd ik bij de Kamer van Koophandel beëdigd als taxateur van antiek en inboedelgoederen. Mijn eerste taxatieopdracht betrof een landhuis met zes badkamers en 30 andere vertrekken vol antiek. In 2012 werd ik gevraagd op te treden als veilingmeester bij het juist opgerichte Twents veilinghuis in Enschede. Onderhand zijn we aan de dertigste veiling toe en veilde ik ongeveer 45.000 lots antiek. Sinds 2015 is mijn dochter Anna bij mij in de leer. Hopelijk zet zij de familietraditie voort.

Biografie Anna Dullaert

Mijn eerste ervaring in de handel was op Koninginnedag op de kleedjesmarkt in Deventer. Daarna hielp ik mijn vader vele jaren op zijn stand op de verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht. Tijdens mijn studie Small Business & Retail Management begon ik als bijbaan met het ontruimen van woningen. Mijn eerste klus was het enorme 19e eeuwse huis van mijn grootouders. Zodoende kreeg ik steeds meer interesse in kunst- en antiek. Daarom ben ik sinds 2015 in de leer bij mijn vader. Ik wil graag taxateur worden, aangezien hiervoor geen opleiding bestaat, is het nodig dat de kennis van vader op dochter wordt overgedragen. Daarnaast sta ik met mijn eigen stand op diverse antiek- en verzamelaarsbeurzen. Mijn speciale interesse gaat uit naar Aziatische kunst, daarom volg ik een cursus Chinees (Mandarijn).

Familiegeschiedenis

De naam DULLAERT is in de IJsselstreek het meest bekend vanwege een keten van winkels in huishoudelijke artikelen en ijzerwaren. Zes van deze winkels zijn opgericht door mijn opa Piet Dullaert en zijn broer Leo.

In de wereld van kunst en antiek is mijn tweelingbroer Ricus Dullaert een bekende verschijning. Hij woont in Zuid-Afrika en is gespecialiseerd in iconen en aziatica.

Tenslotte ben ik zelf niet alleen als antiquair en taxateur, maar ook als pastor bekend. Gedurende 23 jaar werkte ik als pastoraal werker in diverse parochies in Salland.

Van jongs af aan werd ik in de antiekhandel opgevoed door mijn oma Mieneke VAN BEEK-NISSING. Zij was met mijn opa eigenaar van hotel- cafe- restaurant “De Negro” aan de Houtmarkt in Zutphen. Vanuit deze zaak handelde zij in edelstenen, antiek, aandelen, huizen etc. Deze opmerkelijke handelsgeest probeerde zij ook aan te kweken bij mijn tweelingbroer en bij mijzelf. Dit bleef niet zonder resultaat.